17.8 C
София
петък, март 24, 2023

“Алчността е качество на кралете“. Достоевски чрез Иванчева

Прочетете още

Фразата е цитат на Достоевски, който описва стара епоха и времена, в които да имаш – значи да можеш, да си силен и велик, истински достоен господар на света. Амбициите за глобално превъзходство родиха няколко войни, ядреното оръжие, GPS – технологиите и много други открития, а сега са на път да поставят трета апокалиптична възможност, ако Полша се прибави към Украйна.

Делото на Десислава Иванчева отива в Страсбург. Там тя ще обжалва максималната ефективна присъда, която получи, в размер на 6 г. престой в Сливенския затвор. Иванчева е майка на невръстно дете, което към момента ще бъде отглеждано от другите членове на семейството, докато майката я няма.

На какво ще стъпи Иванчева в съда?

На отнети човешки права и невъзможност да грижи за детето си? На отказ от преразглеждане на делото? Липса на помилване от държавния глава? Или на твърдения, че белязаните пари са били подхвърлени и всъщност това е една добре скалъпена история от мръсния слугинаж на властта, който тя проби, сваляйки ГЕРБ от управлението на столичния кв. Младост.

Съдии обясниха пред вестници, че няма как кметицата да бъде освободена предсрочно, защото не може да предостави доказателства пред съда, че е поправила поведението си. Те допуснаха, че това може да се случи след около година.

Иванчева получи максималната присъда, отредена от закона, по обвиненията за подкуп и корупция. В някои среди се завъртя информация, че до тук се е стигнало, не защото Александър Ваклин не бил е готов да плати доброволно и без протест подкуп, а защото тя е завишила сумата в троен размер и с това е ядосала бизнесмена, който решил да й отмъсти…

LibraNews.bg

Добавете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Реклама -spot_img

Последни новини