17.8 C
София
петък, март 24, 2023

Борисов оцени дейността на службите и апелира за създаването на правителство

Прочетете още

 

Бойко Борисов направи няколко основни изявления в интервю за бТВ тази сутрин.

Заради смъртния случай от преди броени дни на служител от МВР, акцентира, че оградата на границата с Турция е построена с единодушното съгласие на ЕС, като безвъзмездното й финансиране е било в размер на 320 млн. лв, заедно със закупуването на специализирани автомобили и техника, и ако има дефекти в нея, то те се дължат на липсата на поддръжка.

Според него “изчегъртването“ на „професионалисти“ по времето на управление на Рашков, е довела МВР до колапс в служби като Гранична Полиция. Борисов подчерта, че по време на властването на ГЕРБ контрабандатата на цигари е била сведена до 2%, а сега тези стоки заливат пазара и това също е маркер за ефективността на системата и дейността на службите.

Поисканата оставка на Демерджиев определи като „акт“, а за „Продължаваме Промяната“ и Кирил Петков вметна, че е добре да обърнат внимание на враговете в лицето на тези, извършили записа на „парапета“ с Лена. По отношение на съставянето на правителство, според Борисов Румен Радев се чувства комфортно със служебното, защото на практика с назначенията държавата е под пълен негов контрол.

Все пак призова за разум и ускоряване на процесите по създаването на кабинет, който е първата стъпка от стабилизацията на държавата и предприемането на действия за излизане от кризите.

LibraNews.bg

 

Добавете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Реклама -spot_img

Последни новини