17.8 C
София
петък, март 24, 2023

Човекът медия – ИНФЛУЕНСЪР

Прочетете още

 

През последните години призванието да бъдеш звезда претърпява известни трансформации, покрай социалните мрежи. Хора, издигнати в култ, политици, шоу звезди, музиканти, спортисти, забавни таланти или просто любители на виртуалното пространство, започнаха да промотират себе си, превръщайки се в двигател на групи и общности.

Фенски платформи и страници раждат мини медии в уеб пространствата, които успешно се справят в подкрепа на благотворителни организации, каузи, рекламни кампании и продуктово позициониране. Оказва се, че освен славата, инфлуенсърите прибират доста тлъсти хонорари за всяко рекламно съдържание. Рекордите принадлежат на знаменитости от ранга на Роналдо, Бийонсе, Каби Лейм, Роджър Федерер и др. световни личности.

Как се привличат последователи?

С оригинално и интелигентно съдържание, участие в социални дейности, инициативи и уникалност. Добър пример за последното е Каби Лейм – известният Тик Ток инфлуенсър, който реагира на съдържание – без думи. Каби използва езика на тялото, мимики, жестове, с които небрежно демонстрира отношение. На пръв поглед това е елементарен подход, но е факт, че реакциите на повечето хора не носят милиони през социалните мрежи.

Най-добрите спортисти и актьори стават любимци на публиката заради своите умения, визия и очарователност. Колкото по-разпознаваема е дадена фигура, толкова шансът да забогатее неприлично, нараства. За амбициозните инфлуенсъри най-предпочитани са каналите на YouTube, Tik Tok, Instagram, Facebook и Twitter. Видео съдържанието предизвиква многократно по-висок интерес, поради простата причина, че 80% от информацията за заобикалящия ни свят се възприема чрез зрителната система.

След връщането на Доналд Тръмп в Twitter, профилът му събра десетки милиони последователи за броени часове. Палавници в платформата Only Fans пък показват снимки и видеа с еротично съдържание, от които регулярно валят парични потоци. Някои амбициозни бъбривковци се занимават с коментари на съдържание или развитие на лични страници и сайтове – блогъри.

Най-съществено за успеха е приятното излъчване, позитивната нагласа и уникалност на излъченото съдържание. Всеки, който се стреми да извоюва място сред звездите, следва първо да се запознае с историите на други успели личности.

Работата на инфлуенсърите изисква огромна активност и присъствие, отдаденост, грижа за репутацията, търпение и разбира се – висока доза доза късмет. Инфлуенсърите не рядко общуват помежду си, помагайки си в изграждането на вътрешни мрежи в онлайн пространството.

LibraNews.bg

Добавете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Реклама -spot_img

Последни новини