17.8 C
София
петък, март 24, 2023

Covid 19 по образец на Айнщайн

Прочетете още

 

Айнщайн е наблягал на няколко общо известни факта – за пределите на човешката глупост (безкрайност) и стила на възпроизвеждане на информация – лесен за малките и бабите. Ще направим опит да пресъздадем обяснението, следвайки неговите съвети.

Ковид е вирус. И като всяко живо или не чак толкова живо „същество“, има свое семейство и знатен род. Негови роднини са други известни коронавируси. Общото между тях е, че причиняват настинки, които превръщат подсмърчането в познатия за всички сезонен чар.

Понеже очарованието е полезно при влюбването и продажбата на носни кърпички, коронавирусите много бързо се усъвършенстват и успяват всяка година да заблудят палавите войници на имунната ни система, че са пресни свежи булки. Някой от тях са по-издръжливи, други не толкова, важното е, че антибиотиците не развалят прическите им, както при Мая Манолова. Използват лак за коса на Шварцкопф и нищо не може наруши идилията.

Правени са стотици граждански опити да се лекуват вирусни инфекции с антибиотици – ама на. Добре е да бъде запомнено, че приемът на антибиотик за лечение на вирус, е като да храниш риба с мляко. Може само да я повдредиш.

Ако питате защо ви е бил предписван антибиотик, когато сте имали вирусна инфекция, ще получите отговор. Защото вирусите са толкова сексуално активни, че тотално амортизират армията на имунната система. След като се разкапе, бавно и славно дава фира. И тогава на фона на цялата гадория и желание за извънземен екзорсизъм, идват другите палавници – бактериите. Те са още по-брутални. Направо мамата си джасат някои от тях. Така в стремежа си да се отървете от едната мъка, по закона на Мърфи идва втората садо-мазо еротика, която с пълна сила се джойнва в опитите за хуманна инквизиция.

Ковид обича червеното – затова се прицелва в съдовете. Цветът го възбужда до такава степен, че причинява васкулит. Сега, няма да изпадаме в детайлни подробности, но васкулитът е точно толкова приятен за тях, колкото удар с вилица под окото за нас. Там поне като гръмнат съдовете, ни превеждат само през пътя на красивата дъга – от лилаво – синъо – през зелено към жълто, до телесно кожено, докато коронавирозата знае и други пътища към колоритния рай.

Ковид обича близостта между хората и се заиграва активно, когато се намират на малки разстояния един от друг. Затова дистанцията ни помага да напомня по-рядко за себе си. Понеже обича целувките, някои остроумни кадри си слагат маски. Това им позволява да целуват повече хора, отколкото могат, след като ги целуне Ковид.

Ковид не мисли да си ходи, както и ние. Освен, ако Д-р Путин не реши да повлияе каталитично на решението. Чувството за хумор е лек за всяка болест, но човек някак си по-трудно се смее, когато не му стига въздух. Никой още не е открил обяснение на факта.

Вслушвайте се в съветите на пулмолозите, които още не са фиксирани от онази с косата. Много е вероятно, ако не го направите, тя да ви забележи първа.

Андрей Лилов

 

 

 

Добавете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Реклама -spot_img

Последни новини