17.8 C
София
петък, март 24, 2023

В името на Доброто…

Прочетете още

Някъде там по света и в града има хора, които прекарват деня си в опит да помогнат на нуждаещи се. Фондация “за Доброто“ е отличен пример за отдаденост, борбеност и човечност.

Вече две години Фондът за децата на герои изплаща месечни стипендии на деца на медици и учители, които изгубиха живота си от Ковид. Две години Фондация “За Доброто“ се опитва да бъде опора за семействата, като ги подкрепя не само финансово, но и морално и човешки, за да знаят, че не са сами и че саможертвата на техните близки не е била напразна.

500 лева месечно или 6000 лв годишно е стипендията на едно дете. Към момента във Фонда има 27 деца на възраст от 4 до 18 години от цялата страна. По време на пандемията някои изгубиха майка, други – баща, а трети, за жалост, и двамата си родители. Идеалната цел на Фонда е децата да получават тази подкрепа до навършване на 18-тата си година или завършване на средното си образование.

Много трудна задача, като се има предвид, че повечето деца са малки, а на прага на Европа има война…

През последните месеци даренията към Фонда за децата на герои буквално спряха. Разходите обаче няма как да спрат. В началото на всеки месец Фондация За Доброто превежда 13 500 лв по сметките на 27-те деца.

Вярваме, че отново с помощта на дарители ще успеем да осигурим пари за стипендии за още една година. Вярваме, че сме заедно в тази кауза и че обществото ни цени своите учители и медици, и тяхната работа.

Можете да подкрепите За Доброто чрез Платформата.бг

С SMS на номер 17777 с текст DMS GEROI,

или директно по сметка на:
Фондация „За Доброто“
Основание: Фонд за децата на Герои

Райфайзенбанк (България) ЕАД
BIC код: RZBBBGSF
IBAN номер: BG91RZBB91551012773591
PayPal: team@zadobroto.com

Автор Свилена Георгиева, едно от лицата на Доброто

2 КОМЕНТАРИ

Добавете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Реклама -spot_img

Последни новини