17.8 C
София
петък, март 24, 2023

Има ли почва доброто у нас?

Прочетете още

 

В Обединеното Кралство функционират магазини, които предлагат само подарени артикули, а приходите от продажби доброволци насочват към благотворителни организации. Подобни граждански инициативи намират почва и у нас, в лицето на град Велико Търново, където преди почти десет години бе отворен първият такъв магазин.

Защо да се включим в такива каузи?

Защото ежедневно генерираме оборот и печалби на различни търговци, част от които в добрите случаи – не ощетяват държавата със спестени данъци. Тъй като голям брой от населението е скептично настроен към дарения, с оглед на множеството измами и порочни практики, благотворителните организации нямат достатъчно финансови средства и ресурс, за да упражнят ефективно своята дейност.

Осигуряването на прозрачност на инициативи и кампании, е единственият път към сърцето на българина. Работата в тази посока би внесла сплотеност и спокойствие, защото на всеки може да се случи, да изпадне в беда или крайна нужда, която изисква обществена подкрепа.

Обединяването на медиите около подобни каузи, е начин за правилното им развитие в дългосрочен план и подобряване функциите на организации в обществен интерес.

Андрей Лилов

Добавете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Реклама -spot_img

Последни новини