17.8 C
София
петък, март 24, 2023

Какво да направим, ако детето ни изчезне? Споделен опит

Прочетете още

Световният опит в случаите на избягали, изчезнали или отвлечени деца, показва положителни резултати при откриването им, след предприемане на следните стъпки за издирване на лицето.

Първа стъпка

Наемане на частни детективи, които да открият изчезналото дете.

Частните детективи са допълнение към полицията. Докато полицията работи усилено, за да намери вашето изчезнало или изгубено дете, Вие също трябва да направите нещо, вместо да чакате, без да правите нищо. С атрактивно заплащане вашите частни детективи няма да пощадят усилията си, за да намерят изчезналото Ви дете. Частните детективи разполагат със собствени ресурси и методи, за да проследят вашето дете.

Трябва да предоставите всичко, което знаете за детето си, включително къде и кога е изчезнало, и външния му вид. Колкото по-подробно, толкова по-добре. И полицията, и вашите частни следователи се нуждаят от възможно най-пълно описание, за да открият изчезналия човек. Със съвместното издирване на ченгета и частни детективи, възможността да откриете вашето изчезнало момче/момиче ще се увеличи значително.

Стъпка втора

Уебсайтове за изчезнали хора, където може да бъде споделена информация за липсващото дете.

Има много сайтове, които предоставят информация за изчезнали хора. Може да видите изчезналото си дете там или да съобщите за него. Базата данни за изчезнали хора на тези уебсайтове може да бъде въведена от всеки. Проверявайте редовно детето си в списъка с изчезнали деца на тези сайтове. Този начин може да отнеме много време и ще се почувствате разочаровани повече от веднъж. Но не губете надежда. Вашето дете е някъде в очакване на срещата.

Например Индия стартира уебсайт „Изгубени и намерени“ за намиране на изчезнали деца. Ако дете изчезне, родителите му могат да качат подробно описание и снимка на уебсайта. Информацията ще бъде споделяна в реално време с полицията и държавните органи, които имат право да регистрират жалбата и да разследват случая.

Стъпка трета

Системи на охранителни камери, за намиране на изчезналото дете.

Един от най-ефективните начини, които може да пропуснете, са системите за охранителни камери. Ако детето ви изчезне близо до дома Ви, националните системи за охранителни камери ще запишат всичко. Например, ако детето Ви е избягало или отвлечено, можете да откриете кой е отвел детето. Обикновено престъпникът ще кара кола и след като вземе детето, той ще изчезне бързо, като кара колата си. Системите за охранителни камери ще заснемат регистрационния номер на престъпника и лицето му. С регистрационния номер и ясното изображение на престъпника, полицията може лесно да проследи маршрута и да помогне за бързото идентифициране на местоположението му.

Освен това можете да проверите всички системи за охранителни камери, инсталирани във вашата общност/съседи, в парковете, където детето Ви често излиза, в училище, в супермаркета и т.н. Като проверите системите за охранителни камери на всички възможни места, вероятността да намерите лицето ще бъде по-голяма.

Стъпка 4

Програмата АМБЪР (AMBER) за предупреждение, за проследяване на изчезнали деца.

AMBER Alert Program е съкращение от America’s Missing Broadcast Emergence Response Alert Program. Това е доброволно партньорство за подпомагане на намирането на изчезнали, отвлечени и експлоатирани деца в САЩ. Целта на AMBER Alert е незабавно да стимулира цялата общност да помогне в издирването и безопасното възстановяване на изчезналото или изгубено дете. Ако детето Ви е изчезнало в Бруклин, Бостън, Белвю, Орландо, Тексас или който и да е друг щат в Америка, можете да използвате този начин, за да намерите изгубените си деца.

Тази програма е разрешила много спешни случаи на изчезнали деца и е помогнала на много притеснени родители да върнат своите изчезнали или отвлечени деца. Много страни са стартирали подобни програми, като Канада, Великобритания и др. С помощта на тези програми много деца могат да се върнат в ръцете на родителите си.

Пета стъпка

Ангажиране на обществеността да помогне в търсенето.

Публикувайте информация за вашето изчезнало дете във вестник, създайте брошури и ги разпространете в търговски центрове, кафенета, училища, автобусни навеси и т.н. Освен това създайте страница за изчезнало дете във вашия Facebook, Twitter, Instagram и т.н., за да разпространите по света. Използвайки тези начини, Вие поставяте почти всички в екипа за наблюдение. Колкото повече хора знаят за това, толкова повече очи трябва да наблюдават. Тъй като изчезването на вашето дете е изключително широко разгласено, шансът да го откриете е голям. Голям брой изчезнали деца и възрастни хора, са открити с помощта на обществеността.

Източник : reolink.com/How to find missing child

Статията има информативен характер.

LibraNews продължава да следи развитието по случая с изчезналия Александър и да отразява събитията по случая.

Добавете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Реклама -spot_img

Последни новини