17.8 C
София
петък, март 24, 2023

Кой за какво е виновен?

Прочетете още

Другата гледна – коментар на Симеон Денев

Настъпи моментът на истината! Вече знаем кой е виновен за положението в България, няма по-прост и очевиден отговор. След като разберете този факт, ще сигнализираме властите всички заедно, ще приберем виновния и страната ще тръгне нагоре. Има само един единствен човек, който позволява всички свинщини да се случват и пречи на добрите хора да оправят държавата. Но нека първо разберем – кой не е виновен.

Нека започнем със себе си. Погледнете се в огледалото. Изобщо възможно ли е човек като вас да е виновен за положението, в което всички ние се намираме? Естествено, че не, вие правите каквото можете, вие си живеете живота, гледате си работата, близките, очевидно някъде другаде е проблемът. Ако вие бяхте проблем, досега просто да са ви затворили и всичко да е наред, нали? Въобще, какво зависи от един единствен човек? Нищо.

След като установихме, че не сме виновни ние, да погледнем политиците. Те са очевиден, но грешен отговор. Защото какво са политиците, освен единици от хора, които си гледат работата и близките? Има ясни закони, които постулират как се става политик, очевидно няма как да е с измама, та всеки от нас ги избира, на базата на прилики и разлики в морала, и съвестта. Ако те са виновни, то и ние сме виновни, а това, както разбрахме по-горе – не е възможно. Ако сме честни и отговорни хора, ще си говорим с политиците и заедно ще намерим виновните, защото, както би ви казал и всеки политик, очевидно не е сред тях.

Какво остана, освен международното положение? То не е човек, просто някаква фраза, няма как почти случаен набор от звуци да е виновен за нещо, това е безумие. Както би ви казал уставът на ООН и всеки лидер на чужда държава, всички страни са равни и абсолютно суверенни във вътрешното си и външно управление. И това пак са единици хора, които в крайна сметка си гледат работата и близките, така че и от тази дупка, няма как да изскочи заек.

В крайна сметка, за да запазим здравето си, работата си и близките си, трябва да признаем очевидното: Виновни няма! Всички сме малки човечета, гледащи си животеца, който ни се случва безмилостно, без да ни пита какво харесваме. Всеки гледа да оцелява, да е добре, да бъде желан и обичан. Просто така се случват нещата, съдба или случайност го наречете, няма значение. Грижете се да сте добре и не мислете много другите какво правят, те не са виновни за нищо. То времето ще покаже, важното е да сме живи и здрави, ако не сме, така се случват нещата просто.

 

Добавете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Реклама -spot_img

Последни новини