17.8 C
София
петък, март 24, 2023

Остър завой в Политиката

Прочетете още

 

Остър завой в политиката наблюдаваме не само при бивши народни представители, участвали в предходното управление, но и при настоящи или поне хипотетично такива държавници, медии, журналисти и анализатори. Очевидно амбициите на Радев се свеждат до това да задържи властта максимално дълго в ръцете си, а детинщините в парламента растат ли растат, стигайки до закономерно ниски нива на прогимназиален проблясък.

Светът се тресе във всички посоки…

Войната в Украйна клати нервите на Путин – той люлката на Европа. Ще го бъде ли, няма ли или удряме червената линия в лицето на бутона. Звучи фантастично, но истината е, че с всеки изминал ден, възможността за прожекции на сценарии с кутията на Пандора, се увеличава. Било в то капана на Трета Световна или активиране на най-бруталното за човека оръжие. Както и да бъдат разгледани вариантите, все са загуба срещу загуба.

От амбиции за технологичен напредък и маниакални темпове на развитие, на прима виста имаме задремал вирус, докопал се до славата на пандемия; газове с динамични цени и течливост; погазена екология; рудиментарни мозъци; кризи в кризите и нови заплахи с глобален характер.

Апендиксът на обществото бута стадото, смазващо интелигенцията. Всяка прогноза е с валидност до изгрева. Стари разбойници в нова партия, нови медии в стар бардак, ретро журналисти с тежка визия, хладни течения към затворени врати.

Кабинетът си тръгва преди да е дошъл. Системите бият отказ аналогичен на електората, лутащ се във всички посоки като бозава частица бозон. Законите на квантовата физика прилягат добре на политиката, а скоро ще визуализират и закономерността на резултата при удар с удар – взрив.

Андрей Лилов

Добавете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Реклама -spot_img

Последни новини