17.8 C
София
петък, март 24, 2023

Отиваме ли на кино? Говори Полша…

Прочетете още

Появиха се новини, че руски ракети са ударили Полша, в близост до границата с Украйна.

Има ли полза Русия да въвлича НАТО в конфликта, съгласно чл. 5-ти, който гласи :

„Страните се съгласяват, че въоръжено нападение срещу една или повече от тях в Европа или Северна Америка ще се разглежда като нападение срещу всички тях и всяка страна се съгласява, че при такова нападение, в силата на правото за индивидуална или колективна самозащита, признато от чл. 51 на Устава на ООН, ще окаже помощ на нападнатата страна или нападнатите страни, предприемайки незабавни действия, каквито смята за необходими, индивидуално или съвместно с други страни, включително използването на въоръжени сили, за възстановяване и поддържане на северноатлантическата област“.

Пресцентърът на Вашингтон излезе с официално съобщение, че е получил информацията, но към момента няма достатъчно доказателства, които потвърждават автентичността й. Какво ще последва, ако Русия нападне и Полша? Провокация, инцидент или началото на Трета Световна?

Светът настръхва при мисълта да бъдат въвлечени нови участници във войната. Това би поставило начало на Трета Световна, за която България категорично не е подготвена, както много други държави. От век на технологичен прогрес, автоматизация, революция и интелигентни решения, човечеството върви към повторение на най-страховитите събития, белязали историята.

Какви следва?

Идва ли време за нов световен ред и пренареждане на играчите на световната сцена?

Източник Актуално.ком

 

 

 

Добавете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Реклама -spot_img

Последни новини