17.8 C
София
петък, март 24, 2023

Пàри нема за рекламa! Споделете и ще станем двама

Прочетете още

Днешният ден е съдбовен за бъдещето на страната ни. За кого да гласувам? На пръв поглед елементарен въпрос, с няколко опции, но нито една удовлетворяваща всички.

Едно мнение по темата…

Изборите са като медиите. Излъчват гледната точка на хората. Интересното е, че се борим за по-добър живот, чрез контраположни избори. Всъщност това е нормално, поради индивидуални представи за рамка на щастието. До тук нещата изглеждат добре, с изключение на факта, че опитите за постигане на благоденствие и личен успех, не рядко надхвърлят твърде висока численост.

Нещо подобно се случва и през последните години в България. Многократно се провеждат избори, привидно с обща визия и интереси, аха да се случат нещата – и всичко наново. Защо?

Защото липсва устойчива позиция на лидерите на страната. Хората са уплашени, изпълнени с недоверие и неприязън към старите спомени. И причината за това е само една – Лъжата. Българският народ е склонен да прости всичко на честния човек. Ако имаше хора, които държаха на думата и изпълняваха поетите ангажименти, всичко щеше да изглежда по различен начин. Народът доброволно би плащал по-високи данъци, би се ангажирал със социални политики и би функционирал като нормално общество.

Гласът на истината е гласът на мнозинството във всяка добре устроена държава. Всичко останало е второстепенно.

Сега малко за другата истина, благодарение, на която достига до Вас това бутафорно съдържание. Източникът, който виждате днес – е нов и незавършен. И си личи. Зад него няма типичните убеждения, опит и величие. Няма и връзки, нито пари – жална му майка, както се казва.

Но пък залага на истината. Без лъжи и манипулация на мнението. Без напоителни новини с мащабите на Умберто Еко и неговата микроструктура, събрана в ренесансов гардероб.

Това е LibraNews, драги читатели – кратко съдържание, малко на брой новини, с положителни подбуди и неизвестен резултат!

Бъдете здрави, щастливи и ведри! Ако сега не се случи нищо, на пролет пак ще гласуваме…

Автор
Майката на Либра

Добавете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Реклама -spot_img

Последни новини