10.8 C
София
петък, март 24, 2023

Природа или битие? Куче убиец…

Прочетете още

 

Седем годишно дете отива до квартален хранителен магазин за близалка. Слънчев ден, тишина, спокойствие, лятна ваканция и радост. Изневиделица го напада питбул – куче с демонична душа, убиец по призвание и лидер на черното тото. Следват кръв, писъци, кошмар, страх и омраза. Действителен случай от 1998г.

Къде е границата между филмов трилър, озаглавен “Куджо“ и родната действителност? Няма я и изглежда скоро няма да се появи. Днес се срещаме с кучето Рони – 12 годишен “човешки“ питбул, който е лишен от възможност да гризне дете, обезобрази бебе, котка или друго невинно същество – без намордник, бой, ритници и крясък. Животинският характер е отражение на господния настойник – приветлив, добронамерен, емпатичен и справедлив.

Другата гледна точка не е истина. Тя е повод за размисъл, в който се ражда обективността. Животните, точно както хората, представляват съвкупност от биологична основа и външна среда. Всеки характер, оформен чрез агресия, страх и несигурност, ражда самоуверен насилник. Животинската природа, на която е отредено да брани, жертва или напада, в името на безусловна любов и лоялност, превръща душите в хищници, за които останалите са плячка и първороден грях.

LibraNews

1 коментар

  1. Хората сме лошите,не питбулите!!!и аз гледам питбулка вече 8години.когато едно куче е гледано с любов и много търпение няма как да стане лошо!а когато е гледано с бой и глад,повярвайте,и пинчер да е,ще бъде зло!и ще хапе от страх,а не от агресия!защото само болка ще е видяло от хората! много е лесно да набеждаваш някой,който не може да се защити!не кучетата убиват хора,а други хора!!!дано повече хора се доверяват на фактите,а не на разни глупости дочути тук там!

Добавете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Реклама -spot_img

Последни новини