17.8 C
София
петък, март 24, 2023

ПРОБА-ГРЕШКА ИЛИ ЯДРЕНА СМЕШКА?!

Прочетете още

 

Украинското специализирано военно издание Defence Express на 18. 11. 2022 г. излезе със сензационната новина, че при проведената ракетна атака над Киев, в навечерието на 17. същия месец, е свалена руска ракета Х 55, способна да носи ядрена глава. Обичайно, при такъв обстрел, Руся използва ракети Х 55, които нямат модификация за носене на ядрен заряд. Именно ракети клас Х 55 са стара съветска разработка на ракети, които да бъдат носители на „спец БЧ (специална бойна част)“ с ядрен заряд.

Експертите смятат, че такъв вид ракета не може да бъде пусната без разпореждане от най-високо място в управлението на РФ (Руската федерация). Интерпретация на възможните причини: Ракетата е въведена в употреба, поради дефицита на това оръжие в руската армия. Ракетата е тестване от страна на Путин, как ще реагира украинската ПВО (Противо -Въздушна Отбрана) при използването на оръжие от този клас.

Само за информация:
Такава ракета може да носи боен ядрен заряд с мощност, достатъчен да унищожи мегаполис като Киев изцяло. Провежда се разследване, дали то ще покаже следи от някогашен ядрен заряд, който е бил снет и заменен с имитативен такъв, или тази ракета никога не е притежавала подобен заряд. Радиацията не може да се скрие…

Резултатите от изследването ще разкрият истината, въпрос на време е!

 

Добавете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Реклама -spot_img

Последни новини