17.8 C
София
петък, март 24, 2023

Тръбата беше цяла, но газът изтече. И Медицинският в София отече…

Прочетете още

Очакват се решенията по делата срещу Медицински Университет – София, който доби особена популярност с „добрите медицински практики“ за прием на чуждестранни студенти и помощ при изпити. Източници посочиха, че споровете в съда продължават, но вървят към приключване на случая.

Пред 2016/2017 година избухна скандал след видео репортаж на Господарите, в който подробно бяха описани цените на изпити, варианти за заобиколен прием и бляскаво кариерно бъдеще. Оказа се, че срещу суми от 50 000 евро спокойно може да бъде записан всеки желаещ, а изпити се уреждат с едно телефонно обаждане.

Преди година ръководството на МУ – София реши да смени формата за прием, с цел по-добър подбор на кадри. Нивото е толкова високо, че се наложи като балообразуваща оценка да бъде включен и резултатът от държавния зрелостен изпит по български език и литература, а изпитите по биология и химия от петчасови тирадни каскади – преминаха към съкратена процедура.

Докога ще затъва здравеопазването и здравното образование в България? Докога медиите ще подхвърлят новини, чието продължение отича в канала? Защо никой не споменава имената на подсъдимите и развитието по случая?

Как стои въпросът с признаване на лекарските дипломи зад граница? Турция например? Унищожи ли страната шансовете за колаборация с близки държави? Кой допусна това да се случи и какво означава автономен университет в 21 век? – Възлагане на обществени поръчки на трето поколение роднини?

LibraNews.bg

1 коментар

  1. и пловдив и софия държат яки цени на изпити и по дентална и по медицина..няма взимане без кинти..

Добавете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Реклама -spot_img

Последни новини