17.8 C
София
петък, март 24, 2023

В ПОМОЩ на изчезналия Александър! Поведенчески ПСИХОПРОФИЛ

Прочетете още

 

Децата НЕ винаги се страхуват от неизвестното, особено ако са любопитни. В поведението на аутистите има някои сходни характеристики, като най-често се наблюдава повтаряемост на стереотипни действия. В поведението на планинарите и хората, които обичат разходките, също. Случаят с Александър е кръстосан, което прави възможно сериозното му отдалечаване от точката на изгубване.

Важно е да бъде отбелязано, че детето е губено и преди, като е възможно по спомен да реши да посети същото място или места (радиус 15-20 км от града), на които е бил открит тогава, с надеждата да бъде намерен отново – особено, ако е уморен и уплашен.

Задължително е да бъдат щателно проверени районите с водни източници, заради жажда и факта, че водата го успокоява (типично характеристика при деца, страдащи от аутизъм). Не би следвало да предпочита тъмни места в късните часове на деня, въпреки че не се страхува от мрака.

Няма информация детето нарочно да е избягало или да се крие от нещо. Работи се по всички възможни версии, в това число и отвличане. Не бива да се пренебрегват варианти за умишлено бягство или чужда намеса, които биха променили изцяло поведението на момчето и хода на разследването.

По данни на близките, Алекандър е издръжлив, в добро физичеко състояние, асоциален. Дребен на ръст, около 150 см, слаб, облечен с тъмни панталони (дънки), маратонки с марка Адидас, носещ розова плюшена играчка със себе си. Предвид факта, че е в неизвестност от 48 часа, ако детето е изгубено, ще започне да търси подслон, храна и вода. Има силно развит инстинкт за самосъхранение (по описание на родителите).

В разследването участват хеликоптер, термокамери, кучета, служители на МВР и доброволци. Всяка информация би могла да бъде от полза за откриването на детето.

Молим всеки, който може да помогне, да се включи в издирването на Александър!

В приложенията Телеграм и Zello има отворени групи за взаимопомощ, озаглавени : „Да намерим Сашко“. Фейсбук групата носи същото име.

https://www.facebook.com/groups/5502914126461307

LibraNews.bg

 

 

 

1 коментар

  1. Адмирации към хората, които стоят зад целия този труд!
    Има надежда за България!!!

Добавете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Реклама -spot_img

Последни новини