17.8 C
София
петък, март 24, 2023

Янев ПРЕМИЕР – Какво ще се случи с целостта на страната и вискозитета на мозъци

Прочетете още

Носят се слухове, че Стефан Янев може да бъде следващият премиер. Развитието на тази хипотеза трудно може да бъде проследено, поради девиация на политическите течения.

Какво ще произтече от това, ако се окаже истина?

ГЕРБ ще излъчи правителство и състави кабинет, с подкрепата на формацията на Янев, ДПС и няколко потенциално компромисни съгласия. Лидерът на партията победител в изборите – Бойко Борисов, води умело посоката към успокояване на разногласията и фокус върху стабилизация на обществото, предвид настоящата зима и кризисните условия, в които се намира страната.

Възможно ли е водачите на останалите формации да приемат предложението за преговори и съставят правителство, ще разберем до дни. Засега „Продължаваме Промяната“, която изразява готовност за управление с БСП, твърдо заема отбранителна позиция срещу предложението за управление в колаборация, с ГЕРБ и останалите, прилежащи партийни структури.

Партията на Стефан Янев „Български възход“, получи сериозна подкрепа от вота извън страната, след поредица неуспехи в пиар кампанията, по време на изборите. На пръв поглед ситуацията върви към нови избори през пролетта, което започва да се превръща в сезонна традиция през последните две години.

Андрей Лилов

Добавете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Реклама -spot_img

Последни новини