17.8 C
София
петък, март 24, 2023

Зеленски посочи бутона на ядреното оръжие

Прочетете още

 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посочи къде се намира бутонът, заплашващ човечеството с избухване на ядрена война.

Конфликтът между Русия и Украйна достигна най-високо ниво на развитие, след взривяването на моста към Крим. Лидерите на двете държави устойчиво демонстрират позиции на липса на варианти за отстъпление, при каквито и да било обстоятелства. Изгледи ужасът да приключи скоро, не се тиражират в дипломатическите пространства.

Това по никакъв начин не разтревожи страната ни, която беше замесена в скандала около взрива на моста, с камион – бомба. Дори вдъхна самочувствие на президента да покани посланика на руското присъствие у нас – Елеонора Митрофанова, на откриването на 48 – ото Народно Събрание. Бързо забравихме изританите дипломати и преминахме към познатото вече партийно течение – идващите си отиват с обещания да се завърнат.

Освен допълнително напрежение сред някои от водачите на партийните листи, събитията отключиха разразстване на грандиозното фейсбук творчество, изразено в задълбочени мета анализи – „Пътищата на България може да са потрес, но камионите ни са бомба“ и „Червени килими на плаващи павета от запазена марка – Костя Пестейкин“.

Андрей Лилов

 

 

Добавете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Реклама -spot_img

Последни новини